Chmel by nemusel být nadále spojován jen s výrobou tolik oblíbeného piva. Výzkumný projekt zkoumající účinky speciálně ošetřeného chmele na kmeny bakterie Helicobacter pylori byl přihlášen i do soutěže o Cenu ministra zemědělství za nejlepší realizovaný výsledek výzkumu a experimentálního vývoje v roce 2014. V probíhajícím výzkumném projektu bylo prokázáno, že vysokým tlakem zpracovaný homogenát čerstvého chmele má výrazné antimikrobiální účinky proti mikroorganismu H. pylori.
Chmel je po sklizni ošetřen pouze vysokým tlakem bez vysokoteplotního záhřevu, tzv. PASKALIZACÍ a zachová si tak vlastnosti čerstvé suroviny.
Chmelinky, jako světový unikát, byly vyvinuty ve spolupráci s vědci z VUPP v rámci projektu, který se zabývá mimo jiné inhibiční aktivitou čerstvého chmelového homogenátu proti různým kmenům bakterie Helicobacter pylori, která způsobuje vředovou chorobu žaludku a dvanáctníku.
70% hořké čokolády + náplň 0,27g aktivního chmele bez pasterace a sušení = CHMELINKA.
Vychutnejte si u nás výraznou a lahodnou chmelovou pralinku, která navíc napomáhá Vašemu trávení.